Informacije ZRS za članstvo

ZRS

Skladno s tradicijo ZRS pripravlja ZRS stenski koledar za leto 2021. Vabljeni k posredovanju podatkov morebitnih dogodkov vašega radiokluba v letu 2021, katere bi radi vključili na koledar z namenom, da tudi na ta način privabili večje število udeležencev tega dogodka. Za koledar se tudi še vedno iščejo fotografije. V kolikor jih imate jih prosim pošljite na ZRS.

V bližajočem vikendu poteka ZRS novembrsko VHF CW tekmovanje ter sočasno že 48. Marconi VHF CW tekmovanje. Organizator je med minulim vikendom objavil pravila za letošnje tekmovanje https://www.iaru-r1.org/2020/marconi-memorial-vhf-cw-contest/ (dodatne informacije so na voljo na SLOVHF.NET spletni strani). Kljub atraktivnosti radioamaterskih aktivnosti ter obilici adrenalina pred in med tekmovanje vse udeležence tega tekmovanja zaradi zaščite lastnega zdravja in zdravja sotekmovalcev prosimo k doslednemu upoštevanju priporočil NIJZ.

Po koledarju predviden sestanek »Predsedniki« v soboto 14.11.2020 zaradi že znanih razlogov odpade. Ker se je pred kratkim odvijala virtualna konferenca IARU-R1 namesto v Novem Sadu, bomo za listo Predsedniki pripravili izvlečke same Konference. Na virtualnih srečanjih je ZRS zastopal Miha S51FB.

Prošnja urednika Jureta za prispevke za naslednjo številko CQ ZRS 5/6 2020. Jeseni smo radioamatersko bolj (radio)aktivni. Prosim, da te aktivnosti in dogodke opišete ter jim dodate kakšno fotografijo ali dve in mi te materiale pošljete na urednikov mail. Rok za oddajo člankov je 13.11.2020.

RPT

31.10 2020 smo na Travni gori nad Ribnico namestili WiFi anteno Mikrotik DynaDish in jo obrnili na vzhod proti Mirni gori. Če ne bo šlo tja, jo lahko obrnemo tudi kam drugam, recimo na sever proti Žagarskemu vrhu ali Jančam, ali pa na kako lokacijo vmes na področju slabo pokrite Suhe krajine, če jo le uspemo najti. Trudila se je ekipa v sestavi Andrej S56LAO, Miro S51SK, plezalec Žiga S56LZI, Srečko S57LSW, Zdenko S52EN ter Janko S57NK.

Od 28.oktobra dalje na Mirni gori testno deluje nov MMDVM repetitor S55DBK ID: 293024. Frekvenca repetitorja je 438.325 MHz z -7,6 MHz zamikom, CC: 3. Popravljen je tudi S55UBK analogni repetitor. TNX Maretu/S52RS.

Naš kolega Tomaž/S52TM je spisal SW za RPI, ki služi za govorno podajanje informacij o WX, prometnih informacijah itd. Tomaža sem kot strokovnjaka prosil za to uslugo pred slabim mesecem in rezultat je tu. V prvi vrsti je zadeva mišljena kot dodatek analognim repetitorjem, saj ti že nekaj časa ne služijo zgolj povečevanju dometa ročnim in mobilnim radijskim postajam, pač pa tudi kot vir informacij. TNX Tomažu

Korona virus nas še vedno omejuje pri nekaterih radioamaterskih aktivnostih, preprečuje nam druženje. Vse radioamaterje naprošamo, da se pri skupinskih aktivnostih obvezno držijo navodil, ki jih priporoča NIJZ. ZRS bo vse svoje aktivnosti prilagodil razmeram v zvezi s tem virusom. Pisarna ZRS deluje v času uradnih ur, v koliko bo potrebno, bo njeno delovanje omejeno, v skladu s priporočili NIJZ.

stanite zdravi!